Als nostres tallers treballem la inclusió de persones adultes amb discapacitat

El Centre Ocupacional Taller Estimia té com a finalitat aconseguir la inclusió social  de les persones adultes amb discapacitat aportant diferents suports per aconseguir la màxima autonomia personal i afavorir la seva participació en la comunitat.

El Centre Ocupacional atén persones afectades de diversos trastorns neurològics, genètics i/o motrius, amb seqüeles físiques, psíquiques i/o sensorials. Va dirigit a persones majors 18 anys, valorades amb el 65% o més de discapacitat que no poden incorporar-se al sistema ordinari de treball .

Adrecem la nostra feina a afavorir el desenvolupament de les capacitats i habilitats personals amb la mirada posada en la integració de l’usuari en el seu entorn més proper amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida.

Horari d’atenció: de Dilluns a Divendres de 8,30 a 16,30h.

Programa d’intervenció

El centre ofereix dos serveis per adequar les activitats i les intensitats de suport a les necessitats de cada persona amb la finalitat de desenvolupar, mantenir  i potenciar les capacitats de cadascú.

En ambdós serveis elaborem i avaluem anualment un Programa d’Atenció Personal i Especifica per a cada usuari.

Ajust Personal són totes aquelles activitats adreçades a facilitar la relació amb l’entorn més proper i l’adquisició i el manteniment d’hàbits d’autonomia personal i social i habilitats socials, proporcionant els suports més adequats en cada cas. (Hàbits d’higiene i cura personal, comunicació, assemblees, sortides, esport, etc.)

Ocupació Terapèutica són totes aquelles activitats que proporcionen un resultat material satisfactori i mitjançant aquestes es poden assolir els objectius proposats: adquirir hàbits laborals, tenir cura del material, saber treballar en equip, tenir responsabilitats, etc. (tallers d’artesania, pintura, jardineria, etc.)

Ajust Personal i Social són totes aquelles activitats adreçades a facilitar la relació amb l’entorn més proper i l’adquisició i el manteniment d’hàbits d’autonomia personal i social i habilitats socials, proporcionant els suports més adequats en cada cas. (Hàbits d’higiene i autonomia, comunicació, assemblees, sortides, esport, etc.).

Activitats Prelaborals són totes aquelles activitats adreçades a potenciar i/o preservar les capacitats laborals de la persona, per tal de facilitar-ne la integració en l’àmbit laboral. (Manipulats, productes artesanals per encàrrec, mailing, reciclatge, etc.)

Serveis

Atenció Sociofamiliar

Atenem la dinàmica familiar en aquelles situacions que siguin oportunes. Informem i  donem orientació a les famílies d’aquells recursos que puguin necessitar.

Psicòleg

Avaluació psicològica dels usuaris i seguiment.

Menjador

Disposem de servei de Càtering i adaptem els menús a les necessitats de cada  usuari. 

Coordinació amb altres Serveis i Professionals Externs

EVO Laboral, SESMDI, ONCE etc.

Activitats

Mitjançant  les activitats programades potenciem la capacitat d’elecció, les relacions interpersonals i el creixement personal per aconseguir major autonomia i seguretat.

Oferim  els suports necessaris a cada usuari, tant en la ocupació terapèutica com en les activitats d’ajust personal i social.

Al nostre taller d’artesania dissenyem i produïm articles artesanals únics i de qualitat. Amb la compra dels nostres productes s’afavoreix la integració sociolaboral de les persones amb discapacitat. Aquests són alguns dels articles: Adorns de Nadal i per a la llar, bijuteria, regals d’empresa, detalls commemoratius, per a casaments, batejos, papereria… Feu-nos la vostra proposta i tindreu el vostre disseny personalitzat.

Diferents feines de muntatge i envasament que permeten el treball en equip i fomentar els hàbits laborals.

En aquest espai es treballa a través dels estímuls sensorials la consciència corporal i la percepció de diferents sensacions en un entorn adaptat utilitzant elements com ara olors, música, textures, llum…

Es fan diferents tallers (música, cuina, lectura, costura, etc) així com sortides per la ciutat tot amb un caràcter lúdic orientat a fomentar la convivència i la participació.

Cultivant l’hort adaptat i responsables del manteniment del jardí del centre és una manera de fomentar el respecte al medi ambient i fomentar i adquirir nous coneixements.

Tenen com a objectiu mantenir i millorar les habilitats cognitives i la comunicació segons les necessitats de cada persona.

Es realitzen activitats esportives adaptades a les possibilitats i necessitats individuals en instal·lacions esportives del districte i al propi centre (Petanca, Basket, Manteniment físic, etc.).

Galeria

Equip

Format per professionals entre les que hi ha educadores, auxiliars, treballadora social, monitors de menjador, personal de neteja i directora.

Instal·lacions

El Taller compta amb els espais següents:

  • Pati i jardí exterior
  • Sala d’informàtica i comunicació
  • Sala de pintura i creació
  • Espais polivalents
  • Sala de Fisioteràpia
  • Office i menjadors

Documents