Activitats i Serveis de l'Escola

SERVEIS:

Menjador: Disposem de cuina on adaptem els menús a les necessitats particulars de cada alumne: al·lèrgies, disfagies, reflux, indicacions del gastròleg/nutricionista. 

Piscina: l’Escola ofereix aquest servei lúdic-esportiu especialitzat que alhora complementa l’àrea d’habilitació física.

Formació Universitària: La Institució col·labora en la formació d’alumnes de diferents especialitats universitàries en el marc de les seves estades de practiques.

Transport: L’Escola compta amb el servei de transport adaptat del Consorci d'Educació de Barcelona.

Vehicle propi: Disposem d’un autocar propi adaptat per realitzar les sortides del centre.

 

ACTIVITATS:

Piscina: L’activitat aquàtica és un complement important pel desenvolupament motriu de l’alumne des de la vessant lúdica i esportiva.

Psicomotricitat: La psicomotricitat ajuda al desenvolupament global de l’alumne tenint en compte les seves potencialitats motrius, cognitives, afectives i de relació social.

Musicoteràpia: La música a l’escola es converteix en una eina de comunicació, aprenentatge, socialització i treball de les emocions. És un espai per aprendre i gaudir.

Aula Multisensorial: Disposem d’un espai adaptat idoni per facilitar experiències sensorials, en el que es treballa l’estimulació i la relaxació a través d’elements com llums, olors, música, textures, etc.

Teràpia amb animals: Els beneficis de la teràpia amb animals son molt variats. Pot aportar una millora en les relacions socials, de la postura, en la comunicació verbal i no verbal i d’ajuda en el desenvolupament motriu global. A l'Escola ens visiten de forma regular els membres de DISCAN per treballar amb els nostres alumnes.

Sortides: Gaudir, descobrir, aprendre i viure experiències noves fora de l’escola, un objectiu per obrir-nos al món! Cada Setmana un grup de l'escola marxa a realitzar una visita o activitat a la ciutat gràcies al nostre vehicle propi.

Festes i celebracions: L’escola fomenta els espais de festa i celebració on puguem tots plegats gaudir de les tradicions i moments especials. Algunes de les activitats que realitzem són la castanyada, el tió, el carnestoltes, Sant Jordi..

Activitats compartides amb altres centres: Organitzem de forma regular i durant tot el curs diferents experiències compartides d'activitats, celebracions i trobades amb altres centres educatius especials i ordinaris.

Colònies: Cada curs organitzem unes colònies on els alumnes puguin compartir jocs i experiències i gaudir d’un entorn diferent al que estan habituats.